Particulieren

Wist u dat u de aanschaf van een airconditioning kunt ‘meenemen’ in uw hypotheek? En dat u daardoor profiteert van een extra aftrekpost voor de loonbelasting? Daarmee komt het comfort van een-airco-in-huis ineens een stuk dichterbij.
Zéker wanneer u kiest voor een Airsupply-airconditioning.

Een Airsupply airconditioner verdient zichzelf terug.
Steeds meer mensen halen het comfort van airco hun woning of bedrijfspand binnen. In de meeste gevallen valt de keus daarbij op Airsupply. Eén reden daarvoor is natuurlijk de kenmerkende geruisloze werking. Maar dat niet alleen: ook als het gaat over kosten, hebben de airco’s van Airsupply een streepje voor. Bijvoorbeeld vanwege het opmerkelijk lage energieverbruik: 30 tot 50% lager dan bij vergelijkbare units.
En vanwege de lange levensduur, waardoor u een Airsupply airco over een langere periode kunt afschrijven dan andere airco’s.

En de fiscus betaalt mee.
Om de kosten van aanschaf en installatie van uw Airsupply aircosysteem te dekken, kunt u een (hypothecaire) lening afsluiten. De rente en andere kosten van die lening kunt u vervolgens opvoeren als aftrekpost bij uw jaarlijkse aangifte loonbelasting. Op die manier betaalt de fiscus mee aan het verbeteren van uw woning. Voorwaarde is dat de verbetering ‘spijkervast’ is. Met andere woorden: het moet gaan om onroerende zaken als een keuken, badkamer, serre of… airco. Bovendien moet u schriftelijk kunnen aantonen dat de betreffende lening inderdaad bestemd is voor zo’n spijkervaste verbetering.

Een rekenvoorbeeld.
Stel, u wilt uw huiskamer, de zolder en één slaapkamer van airco voorzien. Airsupply doet u een voorstel voor een aircosysteem ter waarde van € 7.500,- (inclusief installatiekosten)*. Wanneer u besluit om dit bedrag in uw hypotheek (op basis van 30 jaar) mee te nemen, bedragen de maandelijkse kosten bij een rentepercentage van 5% € 15,63 tot € 20,31 netto, afhankelijk van de belastingschaal (exclusief afschrijvings- en aflossingskosten. De aflossingskosten zijn uiteraard afhankelijk van het soort hypotheek dat u afsluit).

* Geheel fictief. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.